Acasa Justiție Tribunalul Prahova a amânat discutarea propunerii de arestare a lui Sebastian Ghiță

Tribunalul Prahova a amânat discutarea propunerii de arestare a lui Sebastian Ghiță

3 min read
0
0
78

Tribunalul Prahova a amânat, miercuri, pentru 19 septembrie, discutarea cererii de arestare preventivă formulată de procurorii DNA pe numele lui Sebastian Ghiță, pe motiv că judecătorul din Serbia desemnat să participe la audiere prin videoconferință este în concediu.

„S-a acordat termen la 19 septembrie, ora 11,00, pentru audierea inculpatului. Nu s-a putut desfășura videoconferința întrucât instanța din Serbia a comunicat că judecătorul desemnat să participe la această procedură este în concediu de odihnă până la 15 septembrie”, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanți ai Tribunalului Prahova.

Pe 5 iulie, Tribunalul Prahova anunța, prin intermediul unui comunicat de presă, că omul de afaceri Sebastian Ghiță nu va putea fi audiat prin videoconferință la termenul din 6 iulie stabilit în dosarul în care DNA Ploiești a cerut arestarea preventivă a acestuia în speța în care el este inculpat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Potrivit sursei citate, videoconferința a putut fi efectuată din cauza „imposibilității” comunicate de instanța din Serbia.

Nici pe 22 iulie audierea lui Ghiță nu a fost posibilă, întrucât au fost probleme în privința conexiunii care, la un moment dat, s-a întrerupt, neputând fi refăcută, iar interpreta desemnată să asigure traducerea în raporturile cu autoritățile sârbe nu s-a prezentat la acel termen.

Procurorii DNA Ploiești cer arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…