Acasa Economic Tribunalul Prahova dispune intrarea în faliment a SC Asesoft

Tribunalul Prahova dispune intrarea în faliment a SC Asesoft

5 min read
0
0
57

Magistrații de la Secția de contencios administrativ și fiscal din cadrul Tribunalului Prahova au dispus intrarea în procedura generală a falimentului a companiei SC ASESOFT INTERNATIONAL SA., într-un dosar înregistrat în anul 2014 și în care zeci de autorități publice, firme, bănci și companii de leasing apar în calitate de creditori.

Potrivit Portalului instanţelor, magistraţii Tribunalului Prahova de la Sectia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal au admis cererea administratorului judiciar de intrare în procedura de faliment a societăţii Asesoft Internaţional, controlată de Sebastian Ghiţă, deşi DNA ceruse într-un alt dosar interdicţia intrării în această procedură.

“Dispune intrarea în procedura generală a falimentului a debitorului SC Asesoft International SA. (….). Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Bucureşti SPRL , care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.64 din lege, cu o retribuţie de 1.500 lei (….) Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului”, arată soluţia instanţei.

Sursa citată mai arată au fost fixate termene pentru pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor născute după data deschiderii procedurii, de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare a tabelului suplimentar al acestora, de depunere la tribunal a contestaţiilor la tabelul suplimentar, de soluţionare a contestaţiilor şi de întocmire a tabelului definitiv.

“Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă”, mai scrie în soluţia dată de Tribunalul Prahova.

Totodată, s-a dispus şi sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare.

Soluţia, care este o hotărâre intermediară, este executorie, şi cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare.

Apelul se va depune la Tribunalul Prahova.

Anul trecut, Tribunalul Prahova a admis cererea DNA Ploieşti de interdicţie a iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, acuzate de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată. Măsura a fost prelungită şi este încă valabilă, după ce a fost emisă la sfârşitul lunii ianuarie pentru o perioadă de 60 de zile.

„Conform informării transmise de Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, firmele din grupul Asesoft au fost înfiinţate de Ghiţă Sebastian Aurelian şi s-au remarcat prin capacitatea de a obţine contracte bănoase cu statul, în domeniul IT. (…) Până la data de 14 februarie 2011, S.C. Asesoft International SA l-a avut ca acţionar majoritar pe Ghiţă Sebastian Aurelian, pentru ca, după această dată, să-şi cesioneze părţile sociale către Minasee Holdings LTD Cipru, companie de tip offshore deţinută 100% de Ghiţă Sebastian Aurelian”, potrivit rechizitoriului întocmit de DNA.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii în Bucureşti şi Prahova, în urma cărora au fost reţinuţi cinci cetăţeni bulgari, acuzaţi de înşelăciune

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat, vineri, mai multe p…