Acasa Eveniment Turist atacat de un urs în Valea Cerbului

Turist atacat de un urs în Valea Cerbului

4 min read
0
0
87

Un turist care a campat pe Valea Cerbului din Masivul Bucegi a fost atacat de un urs, în noaptea de luni spre marţi, în timp ce se afla în cort. El a fost rănit la o mână, iar jandarmii care au alungat animalul au rămas în zonă să patruleze după producerea incidentului.

Tânărul în vârstă de 25 de ani dormea în cortul său, campat pe Valea Cerbului. La un moment dat a fost alertat de ceilalți de turiști, iar atunci când a ieșit din cort a fost atacat de urs. Din fericire, rănile nu i-au pus viața în pericol, spune managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae.

”Nu a suferit leziuni majore. Are o plagă la nivelul gambei stângi. Turistul a fost transportat la Spitalul din Sinaia. Turistul a fost alertat de ceilalți vecini, iar când a ieșit din cort s-a întâlnit cu ursul.”, spune Daniel Nicolae.

Potrivit şefului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, col. Liviu Coman, incidentul s-a produs în jurul orei 1.00, când un turist care campase la marginea pădurii de pe Valea Cerbului a fost atacat de un urs, în timp ce se afla în cort. Bărbatul a sunat la 112, iar o patrulă a Jandarmeriei Montane a intervenit pentru a alunga animalul.

În urma incidentului, o patrulă de jandarmi montani a rămas în zona Văii Cerbului pentru supraveghere.

Pădurarii spun că în zonă sunt peste 10 urși care sunt atrași de resturile de mâncare. Urșii sunt provocați, sunt atrași de miros, povestește șeful Direcției Silvice Prahova.

La sfârșitul săptămânii trecute, un cioban a ajuns la spital după ce a fost mușcat de o ursoaică, pe care încerca să o alunge pentru că îi atacase oile la stâna din Munții Ciucaș.

Și tot luna aceasta, pe Valea Cerbului, o fetiță de 13 ani a fost rănită ușor, după ce un urs a sărit pe cortul în care aceasta dormea împreună cu familia sa. Pădurarii fac un apel la turişti să nu mai arunce mâncarea la voia întâmplării.

Ce trebuie să faci ca să preîntâmpini întâlnirile cu urșii, vezi AICI.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani), pe lista proiectelor strategice de investiţii în parteneriat public-privat

Linia ferată de mare viteză Ploieşti – Siret (Vicşani) va fi trecută pe lista proiec…