Acasa Eveniment Un angajat al SGU riscă aproape 2 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

Un angajat al SGU riscă aproape 2 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită

7 min read
0
0
238

Un angajat al Serviciului de Gospodărie Urbană din Ploiești, Gabriel Voicea, a fost condamnat, marți, de Tribunalul Prahova, la un an și 11 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Decizia magistraților prahoveni nu este definitivă. Dosarul a fost disjuns din cel în care Gabriel Voicea era inculpate alături de Daniel Constantin Minea, acuzat de dare de mită, deschis la începutul lunii mai.

În luna iunie, instanța prahoveană a decis condamnarea lui Minea Constantin Daniel pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită la pedeapsa de 2 ani închisoare, dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. Totodată, Tribunalul Prahova a inpus acestuia „să frecventeze un program de reintegrare social, derulat de Serviciul de Probaţiune, sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. (…) inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de câte 60 de zile în cadrul SC Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti, respectiv Administraţia Parcului Memorial Constantin Stere. (…) dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 100 lei, sumă ce a fost oferită în momentul săvârşirii infracţiunii.”

În luna martie a.c., Gabriel Voicea a fost surprins în timp ce solicita suma de 100 de lei de unui șofer care parcase mașina într-un loc nepermis, riscând blocarea roții și o amendă de 200 de lei. Negocierea dintre Voicea și Minea, proprietarul autoturismului, au fost surprinse de către un echipaj de jandarmi aflat în patrulare, aceștia sesizând ofițerii Direcției Generale Anticorupție.

Decizia Tribunalului Prahova: „Condamnă inculpatul VOICEA GABRIEL, cetăţean român, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, fapta prevăzuta de art. 289 at 1 Cp. ref. la art. 41 al. 1 Cp. cu aplic. 396 al 10 C.p.p. şi art. 375 C.p.p. cu aplic. art. 75 al. 2 lit. b C.p. şi art 76 al.1 C.p. fapta din 03.12.2015, la pedeapsa de 8 luni închisoare şi 2 ani interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. În baza art. 96 al. 4 şi 5 C.p. revocă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilită prin s.p. 1827 din 06.06.2014 pronunţată de Judecătoria Ploieşti în ds. nr. 2706/281/2014 definitivă prin d.p. 1004 / 21.10.2014 a Curţii de Apel Ploieşti şi dispune executarea pedeapsei de un an şi 3 luni la care, în conformitate cu art. 43 al. 1 C.p. , se va adăuga şi pedeapsa aplicată prin prezenta, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa de un an şi 11 luni închisoare şi 2 ani interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. În baza art. 65 alin.1 rap. la art. 66 alin.1 lit. a,b Cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În temeiul art. 289 al. 3 C.p. confiscă de la inculpat suma de 100 lei, bani primiţi de inculpatul Voicea Gabriel de la inculpatul Minea Constantin Daniel. Obligă inculpatul la 700 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 500 lei reprezintă cheltuieli judiciare din faza de urmărire penală. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 25.10.2016.”

Trebuie precizat că Voicea a mai fost condamnat, de către Judecătoria Ploiești, în anul 2014, la un an și 3 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins sub influența băuturilor alcoolice la volan (peste 0,80 g/l alcool pur în sânge). Astfel, Tribunalul Prahova a revocat suspendarea executării pedepsei, iar în cazul în care decizia va rămâne definitivă în urma contestației, Gabriel Voicea va executa pedeapsa.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Capitala asaltată de Federația Polițiștilor de Penitenciare

Federatia Politistilor de Penitenciare se mobilizează pentru ample proteste, stabilind și …