Acasa Eveniment Un elicopter de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe aerodromul Strejnic din judeţul Prahova

Un elicopter de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe aerodromul Strejnic din judeţul Prahova

3 min read
0
0
125

Un elicopter s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, pe aerodromul Strejnic din judeţul Prahova, fără a exista victime, informează un comunicat al Ministerului Transporturilor.
„În data de 8 martie 2019, în jurul orei 9:30, pe aerodromul Strejnic, un elicopter de mici dimensiuni Robinson 22 cu înregistrarea YR-MDV, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civile, a fost implicat într-un eveniment de aviaţie, soldat cu distrugerea aeronavei. Nu sunt victime”, potrivit comunicatului.
O echipă de investigatori a Autorităţii de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile se deplasează la locul evenimentului.
Alături de organele abilitate de investigare a evenimentului, s- a constituit şi o comisie internă de investigaţie a Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, pentru a determina cauzele producerii acestui eveniment.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi poliţişti efectuează cercetări în cazul incidentului în care a fost implicat un elicopter de la Şcoala de Aviaţie Strejnic, respectiv cu privire la încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor.
Vineri, aparatul de zbor a atins solul cu partea din spate în momentul efectuării unei manevre de aterizare, însă cele două persoane aflate la bord nu au necesitat îngrijiri medicale.
Potrivit precizărilor făcute de Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, la faţa locului s-au deplasat poliţişti de la Transportul Feroviar şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Aceştia vor efectua cercetări privind săvârşirea infracţiunii de încălcare de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor.
Conform Codul aerian civil, această infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, iar săvârşirea ei din culpă – cu închisoarea de şase luni la trei ani sau cu amendă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…