Acasa Justiție Un fost director, acuzat că a obţinut salarii de peste un milion de lei cu o diplomă falsă de licenţă emisă de UPG Ploiești

Un fost director, acuzat că a obţinut salarii de peste un milion de lei cu o diplomă falsă de licenţă emisă de UPG Ploiești

2 min read
0
0
109

Fostul director al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Craiova, Bogdan Laurenţiu Bratu, a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru înşelăciune, el fiind acuzat că a folosit la angajare o diplomă falsă de licenţă, obţinând salarii necuvenite de peste un milion de lei.

Procurorii susţin că, în perioada mai 2014 – prezent, Bogdan Bratu a indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiţionale (2014 – 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licenţă emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, document de studii obţinut fraudulos.
Anchetatorii precizează că diploma de licenţă depusă de fostul director a fost desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti la data de 16 martie 2016, prin sentinţa penală nr.727, dispusă în dosarul nr.15771/4/2015.
Conform Parchetului General, actele adiţionale încheiate au produs efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituţiei angajatoare cu sumele reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 1.037.057 lei, reprezentând prejudiciul suferit.
În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a două bunuri imobile deţinute în coproprietate de către fostul director.
Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…