Acasa Justiție Un individ care se autoproclamă „suveran” și „om viu”, din așa numită sectă a „Suveranilor”, arestat la Sinaia

Un individ care se autoproclamă „suveran” și „om viu”, din așa numită sectă a „Suveranilor”, arestat la Sinaia

7 min read
0
1
114

Un individ care se declară „suveran” și „om viu” a fost arestat la Sinaia. Bărbatul a ignorat constant solicitările de prezentare la Poliție, într-un dosar penal.

Florin Ionuț G. este un cetățean din Neamț care se declară ”om viu” și nu persoană, adept al unei ideologii care nu recunoaște autoritatea Statului Român, așa numită sectă a „Suveranilor”, care au documente de identitate proprii, a fost arestat de Judecătoria Sinaia.

Individul „suveran” este cercetat într-un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat.

În luna iunie, 2021, bărbatul care se revendică membru al grupării ”Suveranilor”, ce contestă orânduirea din România,  a refuzat să se supună oricăror legi și circula fără permis cu o mașină înmatriculată cu numele său, chiar dacă a făcut și închisoare pentru atitudinea sa de frondă. La vremea respectivă, a fost reținut de polițiștii suceveni pentru 24 de ore.

Cornel Cernoschi este din localitatea suceveană Dornești, are 44 de ani și a ispășit deja 8 luni de închisoare pentru aceleași infracțiuni (conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat). După ce a ieșit din închisoare a continuat însă să facă ce vrea și a fost prins de mai multe ori la volan, conducând mașina cu plăcuțe inscripționate ”Cornel Cernoschi”.

”Suveranul” le-a înmânat agenților de poliție mai multe documente xerox, declarând verbal faptul că nu deține documentele originale ale sale și nici ale autoturismului pe care îl conduce. Bărbatul are permisul de conducere anulat, iar mașina este radiată din circulație din anul 2018, au indicat bazele de date.

Suceveanul se revendică membru în organizaţia „Suveranilor”, care contestă orânduirea din România. Mişcarea se opune statului, indiferent de forma acestuia. Ideologia „suveranilor” este un amestec de credinţe în drepturile proprietarilor de pământuri, cu precepte din Biblie.

Ideea principală a acestora este de a nu trăi sub controlul unui stat ce încearcă să controleze diverse aspecte din viaţa omului de rând. Radicalismul acestora îi face însă să intre cu mare uşurinţă sub sfera legilor penale.

Acum, Ionuț G. a fost plasat în control judiciar de către procurorii din Sinaia pentru că nu a respectat obligațiile impuse de către această formă de măsură preventivă, ulterior procurorii au cerut instanței arestarea preventivă, solicitare acceptată de către Judecătoria Sinaia pe data de 5 ianuarie.

Deși a fost citat de nenumărate ori, contactat telefonic, dar și prin intermediul rețelelor de socializare, căutat prin toată țara, șoferul a ignorat polițiștii și a refuzat categoric să vină la audieri. Și-a explicat atitudinea invocând faptul că el este membru al comunității „Suveranilor”, fiind o ființă vie care nu recunoaște autoritatea statului, și nici legile țării în care trăiește. În cele din urmă a fost adus cu mandate la audieri chiar înainte de Crăciun, în decembrie 2022. Atunci procurorii l-au plasat în control judiciar și l-au lăsat în libertate.

Florin Ionuț G. avea obligația să se prezinte periodic la poliție, pe care nu a respectat-o. Când polițiștii l-au contactat telefonic și i-au cerut să vină la secție, individul le-a cerut să nu-l mai deranjeze întrucât se află într-o vizită.

„Totodată, în cuprinsul procesului-verbal încheiat cu ocazia aducerii la îndeplinire a mandatului de aducere se arată că inculpatul a fost contactat telefonic, ocazie cu care a declarat că se află la nişte cunoştinţe şi că nu se va deplasa la instanţă, solicitând să nu mai fie deranjat”, se arată în documentele de la dosar

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Înnoirea parcului auto și dezvoltarea infrastructurii, printre principalele obiective ale directorului adjunct al TCE Ploiești, Raul Petrescu

După cum știți, Raul Petrescu ocupă postul de director adjunct al Societății Transport Căl…