Acasa Justiție Un jandarm al Grupării Mobile Ploiești, vizat de ancheta din dosarul privind maşini furate din străinătate

Un jandarm al Grupării Mobile Ploiești, vizat de ancheta din dosarul privind maşini furate din străinătate

3 min read
0
0
370

Un subofiţer din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti este vizat de ancheta care se desfăşoară în dosarul privind traficul internaţional cu maşini furate din străinătate. Potrivit unor surse judiciare, la domiciliul lui au loc, în acest moment, percheziţii ale anchetatorilor.

Subofiţerul în cauză desfăşoară în timpul liber activităţi de tractări auto, au precizat sursele citate. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova desfăşoară, marţi, şapte percheziţii în judeţ într-o cauză care vizează traficul internaţional cu autovehicule furate din străinătate.

Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, descinderile au loc în Ploieşti (5) şi Plopeni (2), pe o delegare a Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

„Acţiunea vizează o grupare specializată în trafic internaţional cu auto furate din străinătate. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de infracţiuni de înşelăciune, tăinuire, fals şi uz fals. La acţiune participă şi poliţişti din Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Prahova, întrucât sunt suspiciuni legate de infracţiuni de corupţie (luare de mită, dare de mită)”, arată IPJ Prahova.

Surse susțin că sunt vizate mai multe persoane, printre care jandarmi și militari. Suspecții ar fi falsificat documente pentru autoturisme înmatriculate în Bulgaria. Aceștia le vindeau către terți din România fără să aibă cărțile de identitate ale mașinilor.

Douăzeci de persoane au fost duse, marţi, la audieri în urma unor percheziţii efectuate într-un dosar privind traficul internaţional cu autoturisme în care este implicat şi un jandarm de la Gruparea Mobilă Ploieşti.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…