Acasa Eveniment Un minor bănuit de furt, reținut de polițiștii ploieșteni

Un minor bănuit de furt, reținut de polițiștii ploieșteni

7 min read
0
0
43

Politistii ploiesteni au desfășurat investigații în cazul unui furt din locuință, din care au fost sustrași bani, un telefon mobil și o tabletă. În acest context, au efectuat, ieri, percheziții domiciliare. În urma activităților desfășurate, au fost conduse la sediul poliției mai multe persoane, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Totodată, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei. Este vorba despre un adolescent în vârstă de 16 de ani, din municipiul Ploiești.

Polițiștii Secției 1 Ploiești au depistat un bărbat condamnat pentru furt și bănuit de comiterea altui furt de Platoul Halelor Centrale

Polițiști din cadrul Secției de Poliție nr. 1 au depistat un ploieștean de 54 de ani, condamnat la un an de închisoare pentru săvârșirea unei infracțiuni de furt, de către Judecătoria Ploiești.

Tot ieri, în urma cercetărilor, s-a stabilit că același bărbat este bănuit si în cazul unei infractiuni de furt comise pe Platoul Halelor Centrale, atunci când ar fi sustras suma de 300 lei din portofelul unei femei.

Ploieșteanul a fost condus la sediul secției de poliție pentru completarea dosarului de penitenciar, iar ulterior a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni în vederea executării pedepsei privative de libertate.

Cu privire la cea de-a doua cauză, polițiștii continuă cercetările.

Peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.000 lei, aplicate ieri de polițiștii rutieri

În cursul zilei de ieri, polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene au organizat o serie de acțiuni în scopul prevenirii accidentelor de circulatie comise pe fondul vitezei excesive, al nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, dar și al abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști.

Pentru neregulile constatate au aplicat 109 sancțiuni contravenționale (dintre care 40 pentru viteză, 7 pentru bicicliști, 12 pentru pietoni, 14 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.), în valoare de 24.000 lei, iar ca măsuri complementare au reținut trei permise de conducere auto.

Exemple de infracțiuni rutiere:

Conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu detine permis — una (Ploiești);

Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică în sânge peste limita legală — una (Ploiești);

Punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice — două (Ploiești);

Conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice — una (Ploiești).

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în ultimele 24 de ore:

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 12 acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 129 de conducători auto si au fost controlate 73 de autovehicule de transport persoane și mărfuri.

Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat 221 de contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (58 pentru viteză excesivă; 27 pentru abateri ale pietonilor; 24 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 10 permise de conducere și au fost retrase șase certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat trei infractiuni în flagrant si 112 contraventii (dintre care 43 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/ 1991, 54 la O.U.G. nr. 195/ 2002, una la Legea nr. 12 /1990 etc.), în valoare totală de 26.910 lei.

Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 201 autovehicule și au legitimat 452 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 12 infracțiuni și constatate 99 de contraventii (dintre care 34 la Legea nr. 61/ 1991 si 57 la O.U.G. nr. 195/ 2002). De asemenea, a fost organizată o acțiune, au fost legitimate 566 de persoane si controlate 351 de autovehicule (23 testări alcoolscop).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

DNA a trimis Dosarul Ghiță-Ponta-Blair Secției pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

Direcția Națională Anticorupție a înaintat Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din …