Acasa Economic Un număr de 9 autobuze electrice pentru transportul public urban din Ploiești

Un număr de 9 autobuze electrice pentru transportul public urban din Ploiești

2 min read
0
0
227

MLPDA, prin POR 2014-2020: 51 de autobuze electrice pentru transportul public urban din Alba Iulia, Buzău, Constanţa şi Ploieşti.

Transportul public de călători din municipiile Alba Iulia, Buzău, Constanţa şi Ploieşti se va desfăşura în condiţii moderne, cu autobuze electrice, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), a procedurii de atribuire a achiziţiei publice (fără contestaţii) pentru 51 autobuze electrice de cca. 12 m destinate transportului public urban de călători în relief de şes.
Procedura a fost împărţită în 4 loturi, fiecărui municipiu fiindu-i repartizate autobuze electrice, staţii de încărcare rapidă şi staţii de încărcare lentă.

Pentru municipiul Ploieşti – 9 autobuze electrice de cca. 12 m destinate transportului public urban de călători în relief de şes, 3 staţii de încărcare rapidă şi 9 staţii de încărcare lentă; oferta declarată câştigătoare a fost de 24.200.262 lei fără TVA.

Finanţarea proiectului este asigurată de MLPDA, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiţii 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Oilfriends Ploiești a obținut locul 1 la Cupa „Ardealul”, ed. a II-a, 2021

În data de 25 iulie a.c., formația de minifotbal Oilfriends Ploiești a participat la patru…