Acasa Justiție Un primar prahovean declară: „Procurorul Mircea Negulescu mi-a propus să facem sex în trei, în sediul DNA”

Un primar prahovean declară: „Procurorul Mircea Negulescu mi-a propus să facem sex în trei, în sediul DNA”

10 min read
0
0
310

Primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, a declarat, duminică, la Antena 3, că fostul procuror al DNA Ploiești Mircea Negulescu i-a propus să facă sex în trei cu Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu (foto).

”M-a întrebat dacă aș vrea să facem ceva cu ea, în sediul DNA. Nu mi-a venit să cred… Nu o cunoșteam pe doamna respectivă. Apoi, mi-a zis că a fost o glumă.”, a spus Vlad Oprea.

Acum doi ani, tot la un post TV, Oprea a povestit că, în timp ce era audiat într-un dosar de către Negulescu, procurorul a început să facă remarci cu tentă sexuală la adresa Alinei Petre.

„Când mă audia domnul Negulescu a intrat un ofițer acolo și i-a aratat buletinul Alinei Petre. Eu abia mai târziu am aflat cine este, de la televizor. Negulescu m-a întrebat dacă îmi plac buzele ei, dacă aș vrea să facem ceva împreună cu ea. Mi-e și rușine să vă spun ce mi-a propus. M-a întrebat: ”Vă place cum arată? N-ați vrea să încercăm un sex oral cu dânsa acum, pe-aici?” L-am întrebat ce legătură are doamna cu cazul și mi-a spus că ce?, glumeste si el. Că nu îmi plac glumele?”.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea (foto), aflat la al patrulea mandat şi trimis în judecată într-un dosar de luare de mită, a fost achitat în primă instanţă de Curtea de Apel Ploieşti. În acelaşi dosar, secretara oraşului, Beatrice Rădulescu, a fost, de asemenea, achitată, în timp ce judecătorul Ruxandra Popescu de la Judecătoria Sinaia a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Ruxandra Popescu, judecător la Judecătoria Sinaia, a fost condamnată la pedeapsa de patru ani închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru luare de mită, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei. Prin aceeaşi sentinţă, Ruxandra Popescu a fost achitată pentru infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Primarul Vlad Oprea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, şi secretara oraşului, Beatrice Rădulescu, deferită justiţiei în acelaşi dosar, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu, au fost achitaţi.

Vlad Oprea a fost reales primar pentru a patra orară de către locuitorii oraşului Sinaia, la scurt timp după ce a fost trimis în jduecată în acest dosar. Timp de aproape un an de la realegerea sa, Oprea nu şi-a putut exercita funcţia, fiind plasat sub control judiciar.

În rechizitoriul prin care cei trei au fost deferiţi justiţiei, procurorii DNA arătau că în vara anului 2010, în contextul în care, pe rolul Judecătoriei Sinaia, se afla un dosar civil ce privea un litigiu între Primăria Sinaia şi trei persoane care concesionaseră terenuri în oraşul Sinaia, judecătoarea Ruxandra Popescu, care trebuia să se pronunţe în acel dosar, a acceptat promisiunea făcută de fostul şef al Poliţiei oraşului Sinaia, de a i se plăti un folos necuvenit, în schimbul pronunţării unei hotărâri judecătoreşti favorabile în cauza respectivă. Ulterior, judecătoarea a şi primit, prin intermediar, aproximativ 500 euro, nota DNA.

„În acelaşi context, inculpatul Oprea Vlad Gheorghe, în calitate de primar, a încălcat prevederile Legii privind administraţia publică locală prin nesocotirea hotărârilor Consiliului Local care stabileau foarte clar condiţiile în care se puteau înstrăina, în anumite situaţii, terenurile respective. Concret, acesta, printr-o adresă, a comunicat instanţei de judecată, că Primăria oraşului Sinaia îşi însuşeşte rapoartele de evaluare întocmite de către evaluatorul autorizat pentru terenurile a căror vânzare se solicitase, în condiţii favorabile celor trei concesionari şi cu nesocotirea hotărârilor Consiliului Local luate anterior în acest sens”, susţinea un comunicat al procurorilor.

Anchetatorii arătau, de asemenea, că primarul Vlad Oprea a susţinut că „rămâne la latitudinea instanţei oportunitatea vânzării” terenurilor aparţinând oraşului, acesta transmiţând acest punct de vedere pe care l-a semnat alături de secretara oraşului.

Ulterior, la data de 11 noiembrie 2010, judecătoarea Ruxandra Popescu a pronunţat o soluţie „vădit contrară dispoziţiilor legale, prin care a dat câştig de cauză reclamanţilor, în detrimentul primăriei Sinaia”, iar în baza deciziei judecătoreşti oraşul Sinaia şi Consiliul Local Sinaia au fost obligate să încheie contracte de vânzare – cumpărare pentru cele trei terenuri în suprafaţă totală de peste 500 metri pătraţi care făceau obiectul unor contracte de concesiune, la preţuri defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de 920.716,64 lei (214.734,39 euro) şi un folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru cei trei concesionari, mai notau anchetatorii.

Procurorii Parchetului General au înregistrat mai multe plângeri pe numele fostului procuror DNA, Mircea Negulescu, zis „Portocală”, zis „Zdreanță” (Foto).

Sectia pentru cercetarea magistratilor l-a inculpat pe Negulescu Mircea pentru grup infractional organizat, complicitate la represiune nedreapta, inducerea in eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justitiei, trafic de influenta, fals intelectual si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. De asemenea, sectia speciala din PICCJ a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Negulescu si pentru folosirea abuziva a functiei in scop sexual.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…