Acasa Opinii UNDE SE AFLĂ FLOTA ROMÂNIEI?

UNDE SE AFLĂ FLOTA ROMÂNIEI?

10 min read
0
0
164
Așadar navele flotei românești nu erau ruginite asa cum a declarat acest fost comandant de vas, Traian Băsescu. Cî erau numai bune de scos din uz, dar, curios, și acum plutesc și cară marfă sub alte pavilioane. Flota a dispărut făăa urmă în triunghiul tranziției făcute de dibaciul cârmaci.
Cine a câștigat? Cine a pierdut? Cine este vinovat? Dar  SIDEX? Dar BCR? Dar PETROM? Dar ROMPETROL?Dar IMGB -VULCAN-SEMANATOAREA-TRCTORUL-RULMENTUL-ELECTROPUTERE….etc….etc… .1,7 milioane „bani negri” pentru Traian Băsescu  2004, în zilele de 4, 12 şi 19 noimebrie, când prin cinci viramente a fost transferată suma de 7 milioane de dolari în contul deschis la Bancpost Bucureşti de către Alianţa D.A. La acea vreme, preşedintele PD era Traian Băsescu, iar liderul PNL era Theodor Stolojan. Transferul sumei de 7 milioane de dolari a fost făcut de Laiki Bank Cyprus, prin intermediul băncilor Brown Brothers Harriman and Corporation şi Bank of Canton of California San Francisco.
În 2004, Traian Basescu a candidat la funcția prezidențială și a reușit, la limită, să-l învingă contracandidatul său, Adrian Nastase. Președintele PNL era Theodor Stolojan care, inițial conform algoritmului Aliantei D.A., urma să candideze pentru Cotroceni, dar a abandonat în favoarea lui Traian Basescu. Interesant, nu?
Atenție suma de mai sus pentru acest marinar este infimă. Toate navele României ruginite și scoase din uz, vorbesc de o parte dintre ele, altele sunt sub pavilionul acestor țări: Adzerbaijan 1, Cipru 3, Corea de Sud 2,      Danemarca 2, Egipt 3, Elvetia 1, Emiratele Arabe 7, Finlanda 1, Grecia 19, Insulele Marshall 1, Italia 1,Liban 2 Libia 1, Malaezia 1, Lituania 1, Panama 3  etc…
De când a venit la putere a produs un dezastru inimaginabil României, mulți au crezut că este capabil să facă ceva pentru țaraă, dar ceea ce va urma sper să vă convingă. S-a făcut un jaf de proporții împreună cu cei din 90 și până astăzi, toți sunt împreună și fac tot posibilul să se uite, să nu se mai ia în seamă ce a fost, pentru ei este un pericol.
Afacerile cu gaz lichefiat ale fraților Mircea și Traian Băsescu. Traian Băsescu s-a întâlnit, între patru ochi, cu președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, la reședința acestuia din Astana. Discuția nu a avut nicio conotație politică, ci s-a referit la asocierea SC Octogon Gas & Logistics SRL cu compania kazahă Kazmunai Gaz, firma care teoretic este propietatea statului, dar care, practic, este controlată de Nazarbaev. Discuția era, inițial, programată la începutul  anului următor, dar precipitarea evenimentelor și deplasarea urgentă a lui Traian Băsescu în Kazahstan au făcut posibilă decalarea ei.
Asocierea avea ca scop aprovizionarea cu gaz lichefiat a terminalului construit în Portul Midia de compania SC Octogon Gas& Logistics SRL, care va aduce, în anul următor, Chiriașului de la Cotroceni o afacere de peste 100 de miliarde de dolari. Săracul cât de zdrențăros era! Atenție, la inceputul lunii octombrie 2010, discret și fără niciun zgomot, în Portul  Midia-Navodari a fost inaugurat cel mai mare terminal de descarcare și procesare de gaze lichefiate din Europa de Est. Știu românii sau au cunostință unde se varsă venitul acestei națiuni?
La începutul lunii octombrie 2010, discret şi fără nici un zgomot, în Portul Midia – Năvodari a fost inaugurat cel mai mare terminal de descărcare şi procesare gaze lichefiate din Europa de Est. Investiţiile au fost făcute de compania Octogon Gas & Logistics, care prin intermediul unui sistem de firme offshore, în principal cipriote, este controlată de Mircea şi Traian Băsescu, asociaţi cu Adriean Videanu. Valoarea investitiei se ridica la circa 15 milioane de euro.
Oare nu înțelegeți de ce această ciumă roșie, care se numeste PSD, întârzie afacerea din Marea Neagră?Terminalul se întinde pe o suprafaţă de 23.900 metri pătraţi şi poate stoca 4.000 de metri cubi de produs. Amplasamentul oferă condiţii ideale din punct de vedere logistic, fiind conectat la calea ferată, la reţeaua rutieră şi la transportul pe apă. Poate încărca 8 vagoane cisternă şi 2 autocisterne simultan. De asemenea, are o dană de acostare, cu adîncimea de 9,5 metri, al cărei cheu are lungimea de 120 m.
Revenind la discuţia dintre Nursultan Nazarbaev şi Traian Băsescu, sursele noastre spun că aceştia au bătut palma pentru asocierea prin care grupul Octogon va deveni principalul furnizor de GPL în Europa de Est, iar kazahii îi vor scoate de pe piaţa europeană pe concurenţii lor direcţi din Azerbaidjan, care în acest moment livrează gazul la Constanţa pe ruta Adzerbadjan – Georgia – România.
Mare atenție! În cadrul acestei intelegeri, NENEA Traian Băsescu i-a promis liderului kazah că fiscul român va renegocia cu grupul Kazmunai datoria pe care a preluat-o la achiziționarea Petromidia de la DINU PATRICIU, e aproximativ 600 de milioane de dolari, care, deşi recunoscută şi însuşită de firma kazahă, nu se vrea plătită.
AȚI ÎNȚELES, ROMÂNI? SUNTEM FURAȚI ȘI BATJOCORIȚI DE NIȘTE ANIMALE! Astăzi, acest căpitan de vas nu mai trăncăne cum trăncănea pe vremuri…
Dar toți sunt sudați de același lanț, până la capăt sunt niste actori ordinari. ROMÂNII AR TREBUI SĂ CEARĂ UN TRIBUNAL EXCEPȚIONAL LA URGENȚĂ, SĂ FIE JUDECAȚI ÎN FAȚA NOASTRĂ. ASTA CER ROMÂNII.
(va urma)
TONI SAVU
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…