Acasa Justiție Unitatea „de elită” DNA Ploieşti se transformă oficial în grup infracţional organizat

Unitatea „de elită” DNA Ploieşti se transformă oficial în grup infracţional organizat

8 min read
0
0
130

Procurorii Secției pentru anchetarea magistraților au extins acuzațiile în dosarul în care sunt vizați Lucian Onea și Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești, aceștia urmând să fie cercetați și pentru constituire de grup infracțional organizat, potrivit unor surse judiciare.

Fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea, și fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiați la Secția de anchetă a magistraților din cadrul Parchetului General, după ce, joi, alți procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiați. Fapt fără precedent, toată secția DNA Ploiești e acuzată de grup infracțional, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Astfel, începând de ieri, un singur procuror mai este în funcție la DNA Ploiești!

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti pentru procurorul Alfred Savu şi revenirea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, unitate de parchet de la care provine, pentru Giluela Deaconu și revenirea la Parchetul de pelângă Judecătoria Câmpina și pentru Elena Cerasela Răileanu și revenirea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni, procurorii care se ocupau cu „paradeala”.

Decizia Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii vine după ce procurorul șef adjunct DNA Călin Nistor, care asigură conducerea Direcției, a trimis, joi, Secției de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcția de procuror DNA Ploiești pentru Lucian Onea și cereri de încetare a activității pentru cei trei procurori de la aceeași structură.

Mai mulți procurori de la DNA Ploiești au fost citați să se prezinte joi la Parchetul General, la Secția pentru ancheta magistraților, în dosarul în care sunt cercetați fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea, zis „Lucică” și fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”, zis „Zdreanță”. Cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție de la Parchetul General a început ieri urmărirea penală „in personam” față de Lucian Onea și respectiv Negulescu Mircea zis si “Portocală” și Răileanu Elena Cerasela, dar și față de trei politiști judiciari, pentru represiune nedreaptă și alte infracțiuni în raport de abuzurile acestora față de Constantin Ispas – fostul șef al DGA Prahova, potrivit incisivdeprahova.ro.

În fapt, le-au fost retinute ca infracțiuni (inclusiv de purtare abuzivă și abuz în serviciu) instrumentarea în fals a dosarelor față de familia Cosma, față de politicienii Ghiță și Ponta, dar și față de procurorii din Ploiești, Mihăilă și Tudose, față de Cristinel Toader – fostul șef al Poliției Locale Ploiești precum și față de ofițerii de poliție Saghel și Rădulescu.

Constantin Ispas susține că Negulescu a strâns denunțuri împotriva lui, în numele mai multor interlopi care au fost arestați în urma activității desfășurate de el.

„Strângea denunţuri şi la adresa mea. O parte din interlopii arestaţi, au fost arestaţi ca urmare a serviciului meu. Au fost arestaţi, apoi eliberaţi. Lua şpagă de la ei. Făcea trafic de influenţă, şantaj. Le-a promis că nu ne mai prinde toamna. Nu mai gustăm din must.

Am trimis o notă la Parchetul general în speranţa că se vor rezolva aceste lucruri. Am fost reţinut de domnul Onea şi de doamna Răileanu pentru aproape tot codul penal. I-au făcut dosar şi mamei mele, de 80 de ani, şi fiului meu, student, pentru spălare de bani. La reţinere am intrat în comă diabetică. Mi-a spus că la mine e licitaţie. De la 15 ani în sus de puşcărie. Mi-a făcut copilul „jegos” și „penal”. Am stat aproape 6 luni la Câmpina arestat. Trebuia să îl denunţ pe procurorul general Niţu şi pe procurorul Doană”, preciza într-un interviu, în februarie 2018, fostul șef al DGA Prahova, Constantin Ispas.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…