Acasa Politică Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte al PNL

Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte al PNL

3 min read
0
0
51

Vasile Blaga a demisionat miercuri din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Această decizie vine după ce DNA a anunțat că procurorii anticorupție au dispus urmărirea penală față de senatorul Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare, pentru trafic de influență.

„În urma acuzațiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL și a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acționa în consecință și îmi depun demisia din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an.”, a anunțat Blaga, printr-un comunicat.

După demisia lui Blaga, se conturează două curente de opinie: o variantă ar fi ca PNL să-și aleagă un președinte unic, care să conducă partidul până la alegeri. Celaltă variantă, susținută de foștii PDL-iști, e să vină cu un nou co-președinte. Numai că foștii liberali insistă – deja în poziții publice – pe conducere unică. A spus-o deja, joi, într-o conferință de presă, Eugen Nicolăescu, liderul liberal de la Camera Deputaților. De asemenea, Cristian Bușoi, președintele PNL București, a venit cu o astfel de variantă de lucru. Chestiunea îi nemulțumește pe foștii democrați-liberali, pentru că ei vor să fie reprezentați în continuare la vârful conducerii PNL de un co-președinte.

Adriana Săftoiu şi Gheorghe Flutur sunt variantele pentru preluarea din partea părţii democrat-liberale a copreşedinţiei PNL, în condiţiile în care PDL exclude ideea ca Alina Gorghiu să rămână preşedinte unic.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…