Acasa Economic Veolia va furniza agent termic în Ploieşti până la data de 13 mai

Veolia va furniza agent termic în Ploieşti până la data de 13 mai

4 min read
0
0
166

Municipiul Ploieşti nu se va confrunta cu sincope în furnizarea agentului termic, în condiţiile în care Consiliul Local (CL) şi Consiliul Judeţean (CJ) Prahova au aprobat, joi, hotărâri privind asigurarea continuităţii furnizării acestui serviciu de către operatorul Veolia până la data de 13 mai.
Compania Veolia Energie Prahova a anunţat, în octombrie 2021, rezilierea înainte de termen a contractului în baza căruia asigură serviciul de alimentare cu energie termică pentru municipiul Ploieşti, precizând la acel moment că va asigura continuitatea furnizării cu apă caldă şi încălzire către ploieşteni peste cele 90 de zile stabilite contractual, încetarea contractului având loc la data de 31.03.2022, când sezonul rece va fi închis legal.
În data de 16 februarie, CJ Prahova şi CL Ploieşti au aprobat, într-o şedinţă comună, proiecte de hotărâre prin care cereau Veolia, conform legii, să asigure furnizarea de agent termic în Ploieşti după data de 31 martie, când expiră contractul actual, până la desemnarea noului operator, dar nu mai mult de 90 de zile.
„Pe parcursul derulării contractului de concesiune, operatorul a invocat mai multe încălcări din partea concedenţilor, motiv pentru care în data de 27.10.2021, sub nr. 23814, a depus la registratura Consiliului Judeţean Prahova o notificare de reziliere. La punctul 2 din aceasta notificare, se prevede că data încetării înainte de termen a contractului este 31.03.2022, orele 24.00. În această situaţie consider că devin incidente prevederile alin. (3) al art. 33 din Legea nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilităţi publice, cu modificările şi completările ulterioare, care dispune: ‘(3) Operatorii serviciilor de utilităţi publice aflaţi în oricare dintre situaţiile prevăzute la alin. (2) au obligaţia, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale, de a asigura continuitatea furnizării/prestării serviciilor/activităţilor din sfera serviciilor de utilităţi publice până la desemnarea noului operator, dar nu mai mult de 90 de zile'”, se arată în referatul de aprobare a hotărârii CJ.
În aceste condiţii, CL şi CJ au aprobat, joi, două hotărâri privind asigurarea continuităţii furnizării acestui serviciu de către operatorul Veolia, contractul fiind prelungit până la data de 13 mai.
ADI Termo Prahova are în derulare procedura de licitaţie pentru atribuirea acestui serviciu de furnizare a agentului termic în Ploieşti.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Asistentul medical de la Spitalul de Psihiatrie Voila, suspectat că a agresat sexual un pacient, arestat preventiv

Instanţa de judecată a emis, miercuri, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de …