Acasa Opinii VIRGILisME: Atunci când marioneta vorbește fără ventriloc

VIRGILisME: Atunci când marioneta vorbește fără ventriloc

4 min read
0
0
431

Circul de pe marea și îngăduitoarea scenă politică, la care suntem nevoiți să fim spectatori încă din 89, continuă. Ca să nu ne plictisim precum cei 100 de români săturați și saturați de întrebările lui Cabral, politicienii noștri de mucava au scos un nou număr. În fond, circarii se schimbă între ei, dar viața spectatorilor rămâne aceeași: searbădă și plictisitoare.

În tot acest circ, se pare că doar nea Isărescu se menține ca dresor de lei românești, iar alt nepensionar, Meleșcanu, rămâne magicianul care e bun la toate, funcție mare să fie! În rest, în „roata morții” a guvernării postdecembriste s-au perindat 13 prim-miniștri, ceea ce înseamnă o medie de o sfeclă furajeră la doi ani și ceva. Asta, DA, stabilitate! Guverne care ne-au încântat cu numere de acrobație, de animale dresate sau momente comice bufe.

Iată că în aceste momente, prestidigitatorul Dragnea ne prezintă un nou număr de circ: aruncarea cuțitelor. Pe post de țintă: Grindeanu. Nu știu în ce țară necongoleză s-ar putea întâmpla ca un partid de guvernământ să depună o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern?! Să fie o lecție de mare democrație originală și suntem noi insensibili?

După alegeri, scamatorul Dragnea venea cu un număr de circ distractiv. Era ventriloc și își găsise o marionetă, Grindeanu. Toate erau bune și frumoase (ca la concursurile de Miss), dar, între timp, marioneta a învățat să vorbească și nu mai avea nevoie de ventriloc. Ca spectator, pe o marionetă nu te poți supăra de ceea ce spune, că dai vina pe ventriloc. Însă, acum, marioneta ar putea pierii pe limba ei.

E la mintea găinii cu gripă aviară că Grindeanu are deja spate, chiar dacă nu prea are față. Altfel, nu avea sânge în cravată să-i dea peste mustață pișicherului care l-a crescut, l-a înflorit. Ultimele declarații ale premierului mi s-au părut cele mai tari Ponta. Pardon, poante.

Circul pare mai însuflețit ca niciodată! Clovnii sunt din ce în ce mai amuzanți. Românii ar râde cu lacrimi. Din păcate, nici lacrimi nu mai au!

PS: Acest material poate fi considerat un pamflet, doar de cei care, încă, mai gândesc. Orice asemănare cu personaje rupte de realitate nu este deloc întâmplătoare!

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Federațiile sindicale din Poliția Penitenciară au organizat mitinguri de protest

Organizațiile sindicale din Poliția Penitenciară, reprezentând 85% din totalul personalulu…