Acasa Opinii VIRGILisME: De ce am zis „PAS” la mărețul referendum

VIRGILisME: De ce am zis „PAS” la mărețul referendum

10 min read
0
0
287

Nu prea mi-am bătut capul, cu atât mai puțin fundul, despre marele (în costuri) referendum… Am înțeles că a fost de parcă n-ar fi fost. Dar, dacă nu ar fi, nu s-ar povesti! Nu am vrut să fiu un factor de opinie, chiar dacă mă pot recomanda anumite diplome, pentru că nu sunt Cozmin Gușă. Astfel că: ce-mi e în guşă, şi-n capuşă! Norocul meu este că nu am nici gușă, nici căpușă!

Așadar, voi vorbi despre alte căpușe. Din punctul meu de vedere și din toate punctele cardinale, am stat în puncte de suspensie în condițiile în care, încă, mai cred că mai sunt un cetățean liber, într-o țară în care – zice-se – există democrație, și că nu mă poate urni la urne un personaj ca Dragnea sau o entitate ca BOR, unde BOR înseamnă Biserica Ortodoxă Română, iar Dragnea nu înseamnă nimic pentru mine, fiind doar un personaj malefic necesar pentru o națiune ca a noastră, dar… doar un actor grăbit pe îngăduitoarea scenă politică.

Ce a însemnat disperarea mediatică de a duce 6 milioane de români la vot? O destrăbălare, culmea, întinsă pe două zile, și la ce costuri pentru nimic??? „Pentru efectuarea cheltuielilor necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei, se suplimentează bugetul Ministerului Afacerilor Interne, al Autorității Electorale Permanente, al Serviciului de Telecomunicații Speciale, al Ministerului Afacerilor Externe, precum și al Secretariatului General al Guvernului, pentru Institutul Național de Statistică din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018. Suma alocată pentru organizarea referendumului este de 163,712 milioane de lei.”, zice guvernul.

Acum, trăgând linie, văzând că a dat ZERO la rezultat, pentru ce au fost cheltuiți acești bani? Dacă banii risipiți la acest joc politic erau alocați ministerelor Educației și Sănătății nu am fi avut o societate mai sănătoasă? Poate chiar o educație sexuală adecvată?!

Homosexuali, lesbiene, incestuoși, ca să nu mai vorbim de levirat (o lege la evrei și la alte popoare antice care obliga pe fratele unui defunct să se căsătorească cu văduva fără copii a acestuia) existau încă din timpuri biblice. Nu sunt un susținător al acestor practici, ci din contră! Dar nu e treaba mea, nu e fundul meu în discuții. Să fie pe fundul lor! Mi s-au părut puerile manipulările de genul „Cum va crește un copil crescut într-o familie de gay sau lesbine?” Alte întrebări ar fi de luat în seamă: De ce au ajuns atâția tineri să-și renege sexualitatea, copii proveniți din familii tradiționale? Chiar ne trebuia un referendum? Chiar trebuia să se cheltuie bani pe bannerele puse pe garduri de biserici, în aceste vremuri când și popii își refulează sexualitatea pe copii sau pe enoriașe? Despre ce vorbim în a da cu NU sau cu DA în acest inutil referendum?

E Dragnea credibil? Biserica, atenție nu crezul!, mai e credibilă? În primul rând, dacă se vrea a mai fi credibilă, nu văd de ce coabitează cu politicul. Știu, la noi, politica e în tot și în toate, dar poate biserica să influențeze tinerii? Cât de deschisă e biserica către tineri? Și, apoi, câți bani ajung la biserici și câți la spitale?

În spitalele românești nu găsești branule, pacientul care își plătește serviciile medicale e nevoit să și le cumpere, dar am văzut că lumânări există, la Spitalul Județean, zice-se, de urgență, dar catalogat ca „spitalul morții”. Dacă mafia lumânărilor a depășit mafia branulelor, atunci trebuie să ne punem un semn de întrebare… sau mai multe. Avem educație, avem sănătate, avem oameni competenți să ne conducă, vrând-nevrând, destinele? Până când?

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în iunie 2018, împrumuturi de la băncile comerciale de 3,635 miliarde de lei, din care 3,2 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 435 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Asta înseamnă că mai ia de la votanții care au fost păcăliți electoral că li se vor scădea taxele. Din câte se spune, mai vine un împrumut european de peste 17,5 miliarde de euro.

Așadar, vremuri bune se arată pentru toți românii, fie că ați votat DA sau NU, fie că nu ați fost la vot. Statul tot v-o trage, nu tradițional, ci din tradiție!

PS 1: Acest material poate fi considerat un pamflet, doar de cei care, încă, mai gândesc. Orice asemănare cu personaje rupte de realitate nu este deloc întâmplătoare!

PS 2: O băbuță la cabina de vot. După 20 de minute, iese și întreabă comisia:
– Maică, …futu-vă-n fund, se scrie legat sau cu cratimă?

PS 3: Crezându-mă jurnalist cu experienţă şi oarecare notorietate, care nu scrie oficial cu „fund”, îmi cer scuze față de cititori și tocmai de aceea semnez acest articol cu numele care poate deveni mai celebru decât al meu, adică cel real.

Virgil Rădulescu

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primarul comunei Valea Călugărească a decedat azi-noapte

Primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu, a decedat în noaptea de duminică spr…