Acasa Opinii VIRGILisME: Mărită fii, Mărie!

VIRGILisME: Mărită fii, Mărie!

4 min read
0
0
36

Derutați de canale de știri sau de știrile de canal, românii fac pasul ștrengarului când apare vreo sărbătoare care le poate da liberul necesar de a a sacrifica niște mici pe altarul foamei, stropiți cu bere. Ei, bine, iată vine Sărbătoarea, prilej de satisfacție pentru bugetari și, respectiv, de glume proaste, de spital, pentru cei care lucrează la patronat.
Normal, nu ne interesează PIB-ul țării, căci nici pe el nu-l interesează despre noi, plebea. Dar… cum ar fi să ne dăm atât de bisericoși, să umplem bisericile și să le cerem preoților să pună țara în mișcare???
Vrând-nevrând, obligați sau nu, cineva mai trebuie să și lucreze… Dacă preoții au tupeul de a invoca Divinitatea, de dragul enoriașilor, zău, propun să nu mai lucreze nimeni în țara asta, în afară de preoți.
Mă amuză, nu mă intrigă, faptul că unii aleg să transmită urări onomastice pe 15 august, în Ziua Adormirii Maicii Domnului, în timp ce alții fac acest lucru la 8 septembrie, când se sărbătorește Nașterea Maicii Domnului. Mai există și categoria a treia, de apreciat- părerea mea!- care sărbătorește ambele zile. Evident, există și a patra categorie care sărbătorește ambele zile, dar și zilele dintre ele! Ăștia sunt și mai tari!!!
În fine, peste două milioane de români se pot bucura de această Sărbătoare, deși nu au vreo vină. Nici barza nu i-a întrebat ce nume ar alege, darămite cezariana!
Asta nu înseamnă că nu pot să le urez LA MULȚI ANI!, tuturor celor care se numesc Maria sau Marian. Fiind mare Sărbătoare, las de la mine și îi urez și pe cei care se numeau Marin, Mărin și au devenit Mario, pe cele care din Maria au devenit Mary, Merry sau pe cei care au fost botezați Marian și, între timp, au devenit Mariana… ș.a.m.d…

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Check Also

niMicul „terorist” care a amenințat cu bombe la Spitalul Judeţean şi la un supermarket din Ploiești, reținut de polițiștii prahoveni

Un bărbat, de 34 ani, din Câmpina, este principalul suspect al ameninţărilor cu bombă de l…