Acasa Opinii VIRGILisME: Nemulțumirile ministrei Gavrilescu, după „vizita de lucru”

VIRGILisME: Nemulțumirile ministrei Gavrilescu, după „vizita de lucru”

5 min read
0
0
196

Dintr-o întâmplare cu totul întâmplătoare, într-o publicație parti-pris, apare nostalgicul titlu: „Ministrul Grațiela Gavrilescu în vizită de lucru la rafinăriile Petrotel-Lukoil și Vega”. În acești ani de grații electorale, 2019-2020, ne bucurăm că au reapărut vizitele de lucru. Mai ales când vezi pe teren un ministru și un vicepremier comasate într-o singură persoană.

Fiind ministrăreasă de mediu mai mulți ani, evident că Grați a dat indicații competente (Păi, cum altfel?!):

„Vreau să mă conving, personal, că sunt luate absolut toate măsurile posibile pentru a reduce la minim impactul asupra mediului și pentru a nu afecta sănătatea ploieștenilor. AM CERUT ȘI CELOR DE LA RAFINĂRIA VEGA SĂ FIE EXTREM DE ATENȚI ÎN PROCESUL DE PRODUCȚIE ȘI SĂ AIBĂ ÎN VEDERE, ÎN PRIMUL RÂND, PROTECȚIA MEDIULUI ȘI A SĂNĂTĂȚII POPULAȚIEI. DE PRINCIPIU SUSȚINEM ORICE AGENT ECONOMIC CARE DEZVOLTĂ ȘI INVESTEȘTE, ÎNSĂ CÂND VINE VORBA DE AFECTAREA CETĂȚENILOR, TOLERANȚA NOASTRĂ ESTE ZERO! LA VEGA, CHIAR ÎN ACESTE MOMENTE, ESTE ÎN DERULARE UN CONTROL AL GĂRZII NAȚIONALE DE MEDIU, ÎN URMA VALORILOR CRESCUTE ÎNREGISTRATE ASEARĂ”.

După aceste indicații prețioase, angajații din rafinăriile ploieștene au devenit EXTREM DE ATENȚI ÎN PROCESUL DE PRODUCȚIE, iar poluarea, de frică, s-a refugiat la Cernobîl, în siguranță.

Iată și nemulțumirile șefei Mediului românesc în urma vizitei de lucru:

  • Iarba nu a fost vopsită toată în verde;
  • Plopii nu aveau pere, iar răchitele erau fără micșunele;
  • Cantinele poluează coloniile riverane cu miros pestilențial de ciorbă;
  • La întâmpinare, pâinea nu avea sare, iar sarea nu avea pâine;
  • Au lipsit pionierii și aplaudacii cu flori;
  • Sentimentele de profundă stimă, preţuire şi recunoştinţă ale locuitorii municipiului Ploiești au lipsit cu desăvârșire;
  • La fel și înscrisurile pe mari eşarfe şi pancarte, florile oferite cu dragoste și alte manifestări emoţionante;
  • Amenzile, lunare, plătite de rafinării ca o taxă de protecție (a mediului, desigur!) au devenit prea mici în raport cu euro, ROBOR și inflația;
  • Cazurile de cancer, inclusiv la copii, nu sunt în grafic;
  • A uitat să bage ceva motorină în mașinile suitei ministeriale.

Un moment istoric care trebuie să traducă în fapte sarcinile și indicațiile primate. Mulțumim din inima noastră nepoluată mult prea (e)stimată tovarășă ministru, Grațiela Leocadia Gavrilescu, și mai treceți seara pe la noi! Mulțumim și partidului de guvernământ pentru competența de care dau dovadă miniștrii numiți cu simț de răspundere. Îndemnurile tovarășei Gavrilescu ne-au mobilizat și ne-au stimulat gândirea creatoare în așa hal încât, acum, când simțim mirosuri pestilențiale ni se pare că… au înnebunit salcâmii.

PS: Acest material poate fi considerat un pamflet, doar de cei care, încă, mai gândesc. Orice asemănare cu personaje rupte de realitate nu este deloc întâmplătoare!

Virgil Rădulescu

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Decizia CAB privind carantina de la Gornet, nelegală!

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) consideră că decizia Curţii de Apel Bucureş…