Acasa Economic Vouchere de vacanţă în valoare de 250 de milioane de euro, emise în România în 2018

Vouchere de vacanţă în valoare de 250 de milioane de euro, emise în România în 2018

3 min read
0
0
23

Valoarea voucherelor de vacanţă emise, anul trecut, în România a ajuns la 250 de milioane de euro, de aproape nouă ori mai mare decât în anul 2017, dar sub pragul valoric de 400 de milioane de euro, estimat iniţial pentru 2018, arată datele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) primite de la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), publicate marţi.
Potrivit sursei citate, din totalul voucherelor de vacanţă emise anul trecut, respectiv 22,4 milioane de tichete, peste 90%, adică 20,7 de milioane, au fost pe suport de hârtie, restul fiind pe suport electronic.
Cea mai mare valoare a voucherelor emise în 2018 a fost atinsă în luna iunie (125 de milioane de euro), reprezentând jumătate din nivelul înregistrat până la finalul anului.
‘Ne aşteptăm ca voucherele de vacanţă să fie distribuite imediat după promulgarea Legii Bugetului. Am solicitat anul trecut să fie repartizate încă de la începutul anului, pentru a putea fi valorificate în condiţii avantajoase pentru angajaţi, în perioada de Early Booking, când există reduceri de tarife de până la 30%, dar şi o varietate de opţiuni de vacanţă, care sunt limitate considerabil dacă voucherele încep să fie distribuite cu întârziere (în luna mai), cum s-a întâmplat anul trecut’, a declarat Nicolae Demetriade, preşedintele ANAT.
Reprezentanţii ANAT precizează că persoanele care nu au valorificat voucherele în totalitate, în 2018, pot profita de ofertele prezentate la Târgul de Turism organizat în perioada 21-24 februarie la Centrul Expoziţional Romexpo, la care participă peste 70 de membri ANAT, precum şi la târgurile regionale de turism, organizate în colaborare cu ANAT, care au loc la Timişoara (1-3 martie), Iaşi şi Ploieşti (15-17 martie), Braşov (22-24 martie) şi Constanţa (28-31 martie).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…